Ostalo

Dočekana reprezentacija Specijalne olimpijade BiH, vratili se sa pet medalja

Bosanskohercegovačka futsal reprezentacija Specijalne olimpijade osvojila je zlatnu medalju na svjetskim igrama Specijalne olimpijade u Berlinu. U finalnoj utakmici naše djevojke bile su bolje od Hong Konga.

FOTO: N1
FOTO: N1

“Ovo je moja prva olimpijada koju sam doživjela. Mislim da ću je pamtiti do kraja života jer je ovo nešto jako veliko za nas i za našu BiH. Preponosna sam na svaku od nas i na kraju trud i rad se isplatio”, rekla je Ilvana Begović, reprezetnativka u futsalu.

Treneru Asimu Topaloviću ovo je treća svjetska olimpijada.

“Imao sam jednu Zimsku olimpijadu u Austriji, u Abu Dabiju sam bio prije četiri godini i osvojio sam u futsalu zlatnu medalju, također. Ponovili smo taj uspjeh u Berlinu i jako sam sretan zbog toga. Mislim da naši sportaši zaslužuju svu pažnju”, kazao je.

BiH na ovim igrama predstavljalo je i pet učesnika u basketu tri na tri, četvero u atletici, četvero u plivanju i dvoje u stonom tenisu. Rezultati nisu izostali.

Pored rezultata koje je postigla naša reprezentacija, Vedad Čengić i Aldina Husejinović su bili prve inkluzivne sudije posmatrači.