Fudbal

Dalić napunio naslovnice svjetskih medija: “Hrvatski selektor širi teorije zavjere”

Ispad Zlatka Dalića na press konferenciji nakon utakmice s Italijom, gdje je kritizirao odluke suca Dannyja Makkelieja, a nije zaobišao ni FIFU i UEFA-u, jutros su zabilježili i mediji u Španjolskoj, ali i na Otoku.

Zlatko Dalić
FOTO: EPA/ ABIR SULTAN

Marca, As, Mundo Deportivo, Guardian i ostali veliki mediji iscrpno su prenijeli izjave hrvatskog selektora s press konferencije, uz komentare da mu poraz očito nije najbolje sjeo.

Pročitajte još

“Hrvatski selektor širi teorije zavjere“, naslov je na tekstu u Asu, koji piše da je Dalić “eksplodirao od ljutnje” te da ga je najviše zasmetala sudačka nadoknada od osam minuta, prenosi Nacional.

“Govorio sam o tome kako se ponaša Uefa i Fifa već pet godina, ali me nitko nije slušao, ispadam smiješan. Mi smo svi za njih mali, sve što govorim, govorim u vjetar”, citira madridski dnevnik Dalića.

Mundo Deportivo također piše da je “eksplodirao protiv suca, Fife i Uefe” te da je “težak udarac koji su Hrvati doživjeli izazvao ljutnju, očaj i indignaciju”.

Dalićevim se istupom pozabavio i Guardianov reporter iz Leipziga, koji je izvijestio da je izbornika zabolio “nonsens sa sudijskom nadoknadom”.

“Zahvaljujući Zaccagnijevom pogotku, Italija je dramatično preskočila Hrvatsku, a Dalić, koji je Hrvate odveo do drugog i trećeg mjesta na zadnja dva svjetska prvenstva, zna da dva boda neće biti dovoljna za ulazak u osminu finala. Sugerirao je da je produženo vrijeme koje je dodijelio sudac Makkelie simbol stava autoriteta prema naciji koja udara iznad svoje težine”, dio je teksta iz Guardiana.