Fudbal

FS Srbije: Ako UEFA ne kazni Hrvate i Albance, nećemo igrati na Euru

Hrvatska i Albanija remizirale u 2:2 u Hamburgu, a 57 hiljada navijača napunilo je tribine Volksparkstadiona.

FOTO:
FOTO:

Iako su se navijači Hrvatske i Albanije družili te na ulicama i dan prije utakmice zajedno pili i pjevali, na tribinama je bilo incidenata.

Albanski su navijači skandirali “Ubij Srbina”, a nekoliko ih je na kraju susreta ušlo na travnjak. Navijači Vatrenih zapalili su nekoliko dimnih bombi, a neki od njih pridružili su se Albancima u skandiranju što je razljutilo Srbe koji to osuđuju i traže kaznu od UEFA-e.

Pročitajte još

Tajnik nogometnog Saveza Srbije Jovan Šurbatović poslao je apel:

”FSS će zahtijevati od UEFA-e najoštrije mjere, pa i po cijenu da ne nastavimo natjecanje. Ovo je skandalozno i ne želimo da se to ponavlja”, rekao je za RTS i nastavio:

“Želimo da drakonski budu kažnjeni navijači koji su uzvikivali neprihvatljive parole. Uputit ćemo apel UEFA-i povodom današnjih događanja. To nema nikakve veze sa sportom i nogometom. Ne želimo politizirati prvenstvo.”

UEFA je kaznila Srbiju zbog incidenata navijača tijekom susreta s Engleskom s ukupno 14.500 eura.

“Mi jesmo kažnjeni, ali to su pojedinačni slučajevi. Mi smo kažnjeni zbog jednog pojedinca zbog rasističkog vrijeđanja. To mi nismo. Ne želimo da se to pripiše našim navijačima. Svakoga primamo otvorenog srca i po tome smo poznati. Apelujem da protiv Slovenije i Danske budemo gospoda”, objašnjava Šurbatović.

‘‘Ovo nije zapamćeno u historiji nogometa. Takvim stvarima u nogometu nije mjesto. Ne želimo sudjelovati na Euru ako se takve stvari događaju. Kako smo stalno u komunikaciji s UEFA-om, sigurni smo da će kazne biti rigorozne.”