Ostalo

Bosanac glavni operativac koji priprema arenu za finale EHF EURO 2024

Evropskoo rukometno prvenstvo ulazi u svoju završnicu, a mečevi polufinala i finala, ali i grupe i drugog kruga na programu su u Lanxess Areni u Kelnu.

FOTO: BEFUNKY/N1/F.Z.
FOTO: BEFUNKY/N1/F.Z.

Lanxess Arena godišnje organizuje preko 200 događaja koje posjeti više od 2 miliona gledalaca. U prošlosti ova arena bila je domaćin velikih sportskih takmičenja. Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu, Svjetsko prvenstvo u rukomeut, Final For EHF Lige prvaka, Final Four Eurolige, samo se neki od vrhunski sportski događaja koji su održani u ovoj areni, piše N1.

Mnogo velikih muzičkih zvijzda također su imali svoje koncerte u Lanxess Areni, poput Shwana Mendesa, Justina Bibera, Billie Eilisha, Dua Lipe, Metallica, Beyonce, U2, Stinga, Philla Collinsa i Eltona Johna.

Jedno od najboljih sportskih zdanja u Njemačkoj sada se priprema da ugosti vrhunski rukomet, a zvanična stranica Lanxess Arene, objavila je zanimljiv video u kojem se vidi brzinska transformacija od dvorane u kojoj se igrao hokej na ledu, do toga da su ugostili već selekcije grupe I u drugoj rundi Evropskog prvenstva za rukometaše.

Laxess Arena će biti domaćin i polufinalnih, te finalnog meča ovogodišnjeg EHF EURO 2024.

Uzeir Hadžović iz Goražda jedan je od glavnih ljudi za organizaciju događaja u dvorani koja je izgrađena prije 24 godine, a za čiju gradnju je uloženo 153 miliona eura.

Priču o Uzi – čovjeku za sve u Lanxess Areni, možete pročitati na OVOM linku. 

Podsjetimo, košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine igrala je u Lanxess Areni utakmice grupne faze Eurobasketa 2022. godine.

Prihvati notifikacije