Fudbal

Asmir Begović kritikovao Plavce zbog transfer politike: "Gdje su klase?”

Bivši golman Chelsea Asmir Begoivć, kritikovao je Plavce iz Londona zbog transfer politike.

FOTO: EPA-EFE/RAUL CARO
FOTO: EPA-EFE/RAUL CARO

Begović ističe da je Chelsea napravion grešku dovodeći Moisesa Caiceda.

“Ako potrošite 115 miliona funti na Caiceda, sigurno možete potrošiti 120 miliona na Declana Ricea. Ne znam Declana lično, i ne kažem da nije htio preći u Arsenal, ali ruku na srce mislim da bi prije otišao u Chelseaa, smatra golman QPR-a i dodaje:

“Pogledate neke od tih igrača i pomislite kako je Declan mogao otići negdje drugo? Igrači poput njega, u prošlosti bi uvijek završavali u Čelsiju”, kaže Begović pa nastavlja: “Ja sam zaluđenik u fudbal, a ne poznajem pola igrača Čelsija! Za mene je to jako čudno, sve je jako čudno. Ne vidim konstrukciju ekipe, i za mene je cijela ova tranzicija jako čudna.” navodi Begović, prenosi N1.

Nekadašnji čuvar mreže Zmajeva komparirao je da su Plavci potrošili 230 miliona eura na Fernandeza i Caiceda, a njegov stav je da je bolje po Chelsea bilo da su doveli Declana Ricea.

“Chelsea treba samo najbolje igrače. Iskreno, ne razumijem šta se Čelsiju desilo u posljednjih 12 mjeseci. Mislim, igrači koje Pochettino ima na raspolaganju, i količina potrošenog novca – sve to za ekipu za 12. mjesto na tabeli. To je doslovno prosječna ekipa. Bit će čudo ako budu bolji od toga. S Nkunkuom nisu imali sreće, razumijem da je on vrhunski igrač. Cole Palmer je tek došao. Ali šta se dešava sa dovođenjem ovako mladih igrača? Zašto se rekonstruiraju?” pita se Asmir i zaključuje:

“Sjećam se svlačionice pune igrača svjetske klase. Kupovalo se od Barcelone, Real Madrida, Bayerna. Sada kupuju od Brightona neke potencijalne talente. I razumijem da treba takvih igrača, ali gdje su igrači svjetske klase?”

Prihvati notifikacije