Košarka

Bećiragić nakon poraza: "Iskoristili su našu glavnu manu, trica nam je bila očajna"

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je izgubila u Mejdanu od Francuske sa 64:74. Imala je naša reprezentacija dobru šansu da okrene utakmicu na svoju stranu, ali ipak iskustvo reprezentacije Francuske je bilo presudno.

FOTO: BHBASKET.BA
FOTO: BHBASKET.BA
Arhiva

Selektros Adis Bećiragić nakon utakmice je rekao.

“Na sastanku smo se pripremali. Imali smo četiri stvari za zadatke, jedan je bio kontrola skoka. Bez toga nemamo šansu odraditi kontranapad. Koliko god smo imali dobru odbranu, tih deset skokova im je dalo šansu za poene iz drugog napada. No, odmah da se razumijemo, nije lako. Mi smo fizički slabiji i niži od njih. Znali smo da je to naša mana, a oni su to uspjeli iskoristiti. Potrošili su nam energiju i faulove. Znali smo i da će nas pritiskati po cijelom terenu, ali i to smo ukalkulisali. Mislio sam da ćemo sa ovom atmosferom bolje šutirati za tri poena. Imali smo veliki broj slobodnih šuteva. Trebalo nam je samo tri da podignemo publiku, mislim da bi ih ‘samljeli’. Nisam pretpostavio da ćemo tako loše šutirati za tri poena, sve ostalo je normalno. Kada je Amar jednom pogodio tricu, skroz nam se promijenila ‘čehra’. Naš skriveni nedostatak bio je taj šut za tri poena”, kazao je selektor Zmajeva, prenosi Sc Sport.

Pročitajte još

Osvrnuo se na suđenje.

“Nije zahvalno razgovarati mnogo o tome. Nama kada gledamo pod adrenalinom i uzbuđenjem, učinilo se da je bilo bar pet-šest grešaka. Ako su i tri greške, promijene ritam utakmice. To su iskusne sudije i ne prave greške tako lako. Ne možemo se protiv toga boriti, sem što možemo pogoditi koju tricu više”, istakao je Bećiragić.

Govorio je o planovima za budućnost naše selekcije.

“Zaista nam je potrebno da promijenimo taj šut. Mi smo računali na Robersona, koji će nam promijeniti ritam i pogoditi tri trojke. On je bio apsolutno spreman. Međutim, kada je počeo igrati, zvao me i rekao da mu je koljeno nateklo. Zaboravili smo i da nam je falio kapiten. Što se tiče budućnosti, morat ćemo raditi neke promjene. Ako to bude stranac, da to bude malo mlađi i neko ko je fit našoj ekipi. Naravno da nije lako. Najvažnije je pogoditi karakter igrača, a ne da neko dođe, iskoristi naš pasoš, bude dva prozora i ‘doviđenja-prijatno’. Prije svega, da nađemo igrača koji nam odgovara. Zaista je to veliki problem, nije jednostavno. Stoposto ćemo tražiti igrača, 85% to će biti jedinica, dobar ‘scorer”. Trenutno mislim da je u današnjoj košarci lakše zakrpiti ispod koša, nego da ne možeš da organizuješ igru”, naveo je Bećiragić.

Prihvati notifikacije