IT

Zuckerbergova Meta izgubila 2,8 milijardi dolara zbog platforme Reality Labs

Značajna suma je najnoviji znak da izvršni direktor META-e Mark Zuckerberg nastavlja da ulaže mnogo na usmjeravanje kompanije ka razvoju proizvoda virtuelne realnosti i proširene stvarnosti, odnosno metaverzuma.

FOTO: 
MICHAEL REYNOLDS/EPA
FOTO: MICHAEL REYNOLDS/EPA

To je značajan, ali pristupačan trošak za kompaniju koja je zaradila 8,36 milijardi dolara operativnog prihoda uz 28,82 milijarde dolara ukupne prihoda tokom prethodnog kvartala.

Zuckerberg i drugi rukovodioci kompanije vjeruju da će slušalice za virtuelnu i proširenu stvarnost biti glavna računarska platforma sljedeće generacije. Oni su voljni da potroše mnogo na tehnologije koje će proći kroz mnoge prototipe kao i na osoblje tehničkih stručnjaka, kako bi se takmičili sa Apple-om, Google-om, Microsoft-om i drugim kompanijama, prenosi PC Press.

Meta-ine Quest 2 slušalice, trenutno su najpopularnije VR slušalice na tržištu, iako je ukupno tržište i dalje malo. Meta je najavila da će povećati cijenu za svoje VR slušalice. Kompanija planira da objavi nove modele ove godine. Novi modeli slušalica uključivat će funkcije za praćenje očiju i prepoznavanje izraza lica.

Takođe, Meta je dosta potrošila na kupovinu VR kompanija koje razvijaju osnovne tehnologije za slušalice. Međutim, FTC je tužila kompaniju, kako bi je spriječila da kupi Supernatural, proizvođača popularne VR aplikacije. Prema izveštajima, FTC navodi da će se svaka buduća akvizicija suočiti sa značajnom regulatornom kontrolom.

Prihvati notifikacije