Fudbal

Zrinjski objavio Modrićevu fotografiju od prije 20 godina

Hrvatski kapiten Luka Modrić je proveo godinu dana na posudbi u aktuelnom prvaku Bosne i Hercegovine Zrinjskom iz matičnog Dinama.

Luka Modrić
FOTO: EPA/ PETER POWELL

Luka Modrić ima 24 pehara s Real Madridom, nedavno je po četvrti put u karijeri osvojio La Ligu, a do kraja sezone trofejnu kolekciju može obogatiti sa još jednim peharom, onim Lige prvaka, i to po šesti put u karijeri.

Pročitajte još

Malo se nogometaša u svijetu može pohvaliti takvim dostignućem, kao i osvojenom Zlatnom loptom, što ga svrstava u samu nogometnu elitu, no prije dvadesetak godina ni najveći optimisti nisu mogli zamisliti da će Modrić postati takav nogometaš.

Modrićevih početaka prisjetio se i Zrinjski, gdje je Modrić proveo godinu dana na posudbi iz Dinama u Mostaru. Nije mu bilo jednostavno, no vrlo brzo je pokazao da ima kvalitetu za puno više. Na tragu toga Ultrasi, navijači mostarskog kluba su mu dodijelili nagradu za najboljeg igrača sezone, i to prije tačno 20 godina.

“Luka Modrić, osvajač Zlatne lopte, najbolji hrvatski nogometaš svih vremena i zvijezda Real Madrida, profesionalnu karijeru počeo je u dresu HŠK Zrinjski Mostar, a upravo mu je na današnji dan Klub navijača Ultras Zrinjski dodijelio mu je trofej Filip Šunjić-Pipa”, poručio je mostarski klub na službenom Facebook profilu.