Magazin

Životna priča Jelene Bin Drai: Naravno da živim u haremu, moj muž ima 147 žena

Iako je danas jedna od najbogatijih Srpkinja, Novosađanka Jelena Bin Drai nije kroz život prošla baš tako lako, kako bi se na prvi pogled moglo učiniti.

FOTO: FACEBOOK
FOTO: FACEBOOK

Životna priča kakvu ima nekadašnja misica Jugoslavije, Jelena Jakovljević, liči na bajku. Trenutno je udata za bogatog šeika Saida Bin Draija, te je stekla titulu jedne od najbogatijih Srpkinja.

Sada živi u luksuzu i glamuru, dok njen raniji život nije bio ni približno takav. Rođena je u mestu Žabalj, nadomak Novog Sada. Svoju popularnost je stekla 1998. kad je proglašena za Mis Jugoslavije, Mis fotogeničnosti i Mis interneta. Uspjela je da osvoji čak tri titule od mogućih pet, na jednom izboru ljepote.

Jelena ne krije da je njena porodica bila jako siromašna, te da joj je pratnja i podrška bio samo otac, jer nisu imali dovoljno novca da obezbijede karte majki i bratu.

„Sjećam se kao da je jučer bilo. Samo moj otac je bio tamo kad sam bila na pozornici. Moja mama i brat morali su ostati u predvorju hotela, ispred vrata dvorane. U tom smo trenutku na računu imali samo 100 njemačkih maraka, što je bilo dovoljno za samo jednu ulaznicu“, otkrila je Jelena.

„Bila sam odlučna pobijediti, ali kad su me proglasili za Mis interneta i Mis fotogeničnosti, mislila sam da je to to, izgubila sam svaku nadu, nije mi palo na pamet da bih mogla biti prva misica u istoriji naše zemlje koja će osvojiti tu tri titule na jednom takmičenju. Nisam tad plakala jer sam to uspela postići, plakala sam jer sam sa bine videla mamu i brata kako se pokušavaju naviriti kroz vrata dvorane ne bi li videli barem moje krunisanje. To mi je slomilo srce“, objasnila je ona.

Ubrzo su joj se počela otvarati mnoga vrata, te je dobijala mnogobrojne angažmane. Zbog posla, jedno vrijeme živjela je u Italiji, nakon čega se preselila u Dubaji.

U Dubaiju njen život počinje da se menja, te da dobija bajkovite obrise.

Tamo je srela i upoznala svog supruga, šeika Saida Bin Draija. U tom trenutku Jelena je bila proglašena najljepšom misicom, ali uprkos toj činjenici, šeik nije obraćao pažnju na nju. Na prvu loptu, nije mu se svidjela.

„Pri prvom susretu uopšte nije obraćao pažnju na mene. Tada sam imala samo četrdeset osam kilograma i, samim tim, djelovala ispijeno. Njemu se kao i svakom Arapu dopadaju „rasne“ žene, sa izraženim oblinama. Zaintrigirala sam ga tek kad smo počeli da komuniciramo,“ ispričala je Jelena u jednom intervjuu prije nekoliko godina.

Ona je otkrila da Said i njegova porodica nisu konzervativnih shvatanja, te da su je odmah prihvatili bez ikakvih predrasuda. Vjerska razlika takođe nije predstavljala nikkav problem za njega i njegovu porodicu.

„Said je iz mješovitog braka. Onog dana kad je njegov otac oženio Engleskinju, prekršio je pravila, ali to je mnogo godina kasnije znatno pojednostavilo našu situciju. Njegova porodica me je odlično prihvatila. Prema meni se ophode kao da sam jedna od njih, ne praveći razliku između moje i njegove vjere. Iako kod Arapa nije uobičajeno da mladić i djevojka žive zajedno, Said i ja nismo oklijevali da to učinimo. Zajednički život smo započeli posle samo dvije sedmice zabavljanja,“ ispričala je Jelena.

Kruna njihove velike ljubavi jesu njihova djeca. Par ima kćerku Asiju i sinove Hilala, Hamdana i Rašida.

Jelena je otkrila i da se u njihovoj kući podjednako poštuju svi vjerski praznici, kako njegovi, tako i njeni.

„Uvek svečano, kao i slava i Božić ili bilo koji islamski praznik. U našoj kući se sve slavi i poštuje po običajima koji nalažu. Farbaju se jaja, sprema se domaća srpska hrana, djeca se kucaju jajima. Cijelu tradiciju iz Srbije smo preneli ovde,“ ispričala je ona jednom prilikom.

Njihovo vjenčanje imalo je posebnu simboliku. Naime, sve je bilo u znaku broja 4.

„Venčali smo se 4. aprila, u četiri posle podne. Zabavljali smo se četiri godine, Saidov broj dresa kad igra polo je 4, a želimo četvoro djece“, istakla je Jelena.

Jelena ima sve ono što bi skoro svaka žena poželjela, ali ona nije neko ko živi na ražun svog supruga, već ima i brojne poslovne uspjehe.

„Savršena organizacija ključ je mog uspjeha. Na početku je bilo drugačije, imala sam jedno dijete i jedan posao, kasnije dvoje male djece, jednu bebu i šest firmi. Ne preostaje mi ništa drugo nego biti savršeno organizovana. Tri dana sam posvećena isključivo poslu, dok je ostatak sedmice rezerviran samo za porodicu. Tada ‘na pozornicu dolaze menadžeri’, a ja provodim vreme sa Saidom i djecom, na plaži, na brodu ili na porodičnom imanju. Srećom, imam sjajan tim u koji imam apsolutno poverenje.“, rekla je ona, te dodala:

„Uvijek sam bila radoholičarka i opcija da budem samo domaćica u mojoj glavi nikad nije postojala. Često radim iza ponoći. Više se niko ne čudi kad u dva ujutro dobije mejl od mene“, objasnila je.

Zbog same udaje za šeika, ona se stalno suočava sa negativnim komentarima ljudi. Mnogi su pričali kako ona živi u Bin Draijevom haremu, te da mu nije jedina žena.

„Da budem iskrena, da sam bacila kamen na svakog psa koji je lajao za mnom, ne bih daleko stigla“- rekla je jednom prilikom Jelena kroz smeh o ovim tračevima.

„Naravno da živim u haremu. Ja sam povampirena Hurem. Moj suprug je Sultan Veličanstveni, to već znate, i sva sreća pa ima još 147 žena te ga za vrijeme ove pandemije ne moram tpeti i gledati svaki dan.“, našalila se ona.

Prihvati notifikacije