Ostalo

Zerina Vrabac rekordom do još jedne titule šampionke Mediterana

Zerina Vrabac, mlada plivačica Bosne i Hercegovine, upotpunila je danas svoj nastup na Komen kupu na Kipru novom zlatnom medaljom.

zerina vrabac
FOTO: PK SPORT TIME

Nakon što je prvog dana vikenda postala nova kadetska prvakinja Mediterana u disciplini 100 metara delfin, članica Plivačkog kluba Sport time danas je isplivala do zlata i na 200 metara delfin.

Dominantnim nastupom Zerina Vrabac iza sebe je na 200 metara danas sa više od dvije sekunde prednosti ostavila predstavnicu Španije, dok je trećeplasirana Italijanka imala čak četiri sekunde zaostatka.

Reprezentativka Bosne i Hercegovine zlatnu medalju je osvojila sa vremenom 2:15.48 postavivši tako novi državni rekord Bosne i Hercegovine u konkurenciji kadetkinja.

 – U svojoj drugoj i omiljenoj disciplini Zerina Vrabac na Kipru je nadmašila očekivanja. Ponosni smo što je novu zlatnu medalju ispratilo i obaranje državnog rekorda, te opravdano gajimo nadu da ono najbolje tek slijedi u budućnosti – izjavio je Aldin Avdić, trener Plivačkog kluba (PK) Sport time.

Zerina Vrabac prvog dana vikenda na Komen kupu zlatnu medalju je osvojila sa vremenom 1:01.64., saopćio je PK Sport time.