Svijet

Žena utopila sebe i troje male djece u jezeru

Žena iz Minesote utopila je sebe i troje male djece u petak u jezeru nakon što je ranije tog dana pozvala policiju da prijavi samoubistvo muža, saopštile su vlasti.

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE
FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE

Kancelarija šerifa okruga Remzi objavila je u utorak identitete i uzrok smrti pet članova porodice, nekoliko dana nakon što su tijela troje djece i njihove majke izvučena iz jezera.

Kvadrilion T.Li (4), Finix Li (5) i Estela Zu Siab Li (3) su se udavili u jezeru, ocijenio je ljekar.

Njihova majka Moli Čeng (23) se udavila, a čovjek za koga se vjeruje da je njihov otac Ji Li (27) umro je od ranjavanja iz vatrenog oružja. Utvrđeno je da su oboje izvršili samoubistvo, prenosi NBC news.

“Naša srca su uz porodicu, prijatelje i zajednicu pogođenu ovom strašnom tragedijom”, rekao je šerif Mike Martin u pisanoj izjavi u utorak.

“Šerifova kancelarija nastavlja da istražuje okolnosti ovog incidenta kako bi razjasnila sve članovima porodice”, navedeno je u saopštenju.

Policija Mejplvuda je prvi put pozvana u kuću u gradu oko 10.30 časova u petak nakon što je Čeng prijavila da je njen muž izvršio samoubistvo. Policija je organizovala da socijalni radnici dođu u kuću i pomognu porodici, saopštila je šerifova kancelarija.

Kasnije tog dana, rođak je pozvao hitnu pomoć i upozorio je da bi Čeng mogla da ubije sebe i decu, pokrenuvši uzbunu širom države da ih što prije pronađu, saopštila je šerifova kancelarija.

Zvaničnici su pratili njen mobilni telefon do parka Vadnais-Saker lejk, gdje su pronašli vozilo i nekoliko pari dječijih cipela.

Tim za pretragu je pročešljao jezero i okolinu i izvukao najstarije dijete iz jezera oko 19.30 u petak. Pokušali su da mu spase život, ali je on ubrzo proglašen mrtvim. Nešto posle ponoći, tijelo njegovog brata je izvučeno iz jezera.

Potraga je prekinuta, a onda je u subotu oko 10.40 izvučeno majčino tijelo iz jezera, a kasnije i tijelo najmlađeg djeteta.

Šerifova kancelarija je saopštila da istražuje smrt djece i majke kao trostruko ubistvo-samoubistvo, a policija Mejplvuda istražuje smrt oca kao samoubistvo.

Prihvati notifikacije