Svijet

Zelenski i Olena razbjesnili javnost: Dok bukti rat u Ukrajini oni se fotkaju za “Vogue”

Olena Zelenska se ovih dana fotografisala i za specijalnu naslovnicu Voguea, u potezu koji su neki smatrali kontroverznim.

FOTO: VOGUE
FOTO: VOGUE

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski i njegova supruga Olena Zelenska dali su u Kijevu televizijski intervju kontroverznom britanskom novinaru i voditelju Piersu Morganu. U odlomku iz intervjua koji bi trebalo da bude emitovan u srijedu uveče, predsjednik i njegova prva dama kažu da ih je ruska invazija učinila još bližim jedno drugom.

U jednom trenutku, Morgan pita par: “Ovakve situacije mogu ojačati ili prekinuti brak. Da li je vaš brak sada jači zbog onoga kroz šta ste prošli?” Olena odgovara: “Slažem se sa teorijom da brak postaje sve jači izazovima. Mislim da se isto desilo i u našem slučaju.”

Prva dama se potom obraća svom suprugu, koji već pet mjeseci predvodi ukrajinski otpor, tražeći njegovo mišljenje o njihovom braku. Zelenski kaže: “Moj odgovor se ne razlikuje!”, na šta mu Olena poručuje: “Trebalo bi da imaš svoje mišljenje o tome”.

Smijući se, Zelenski uzvraća: “Kada si pored mene, tvoje mišljenje ima prednost!”

Olena se udala za Zelenskog 2003. godine i zajedno imaju dvoje djece, devetogodišnjeg Kirila i 18-godišnju Aleksandru. Postala je prva dama Ukrajine nakon što je Zelenski izabran za predsjednika 2019.

Ovih dana, Olena Zelenska je također fotografisana za specijalnu naslovnicu Voguea, u potezu koji su neki smatrali kontroverznim. Neki smatraju da za ovu priču nije vrijeme, dok drugi misle da je opravdana. Komentari ispod fotografija su bili burni. “Je l’ ovo neka šala”, “Profesionalno fotkanje u ratnoj zoni?”, “Ona se fotografiše, dok ljudi umiru!”

Za Vogue je govorila i o svom porodičnom životu: “Bili su ovo najstrašniji mjeseci u mom životu i životu svakog Ukrajinca. Da budem iskrena, mislim da niko nije svjestan kako smo emocionalno izašli živi iz ove situacije.”

Zajedno sa suprugom, Zelenski se slikao za Vogue. Zajedno su pozirali poznatoj fotografkinji Eni Lebovic.

“Kao i svaka osoba, bio sam zabrinut za svoju porodicu, za njihovu bezbijednost”, rekao je Zelenski. “Ne radi se o romantici, samo niko ne želi da dovodi svoju porodicu u opasnost. Naravno da su mi nedostajali. Toliko sam želio da ih zagrlim. Moja žena ima jaku ličnost i mnogo je jača nego što je mislila da jeste. Svaki rat, pa tako i ovaj, u čovjeku nalazi ono za šta nije ni svjestan da ima”.

Prihvati notifikacije