Fudbal

Zdravstveno stanje Pelea stabilno: Ja sam jak i pun nade

Iz bolnice u Sao Paulu saopćeno je da je zdravstveno stanje legendarnog brazilskog fudbalera Pelea stabilno i da nema pogoršanja u posljednja 24 sata, javlja Anadolija.

FOTO: EPA-EFE/ERNESTO CARRIÇO
FOTO: EPA-EFE/ERNESTO CARRIÇO

Povodom vijesti u brazilskim medijima da Pele nije reagirao na kemoterapiju te da je prebačen na palijativnu njegu, iz bolnice “Albert Einstein”, u kojoj je Pele hospitaliziran, saopćili su da je njegovo zdravstveno stanje nepromijenjeno i stabilno.

U saopćenju se navodi da je Pele 29. novembra prebačen u bolnicu na procjenu kemoterapije koja će biti primijenjena zbog tumora debelog crijeva, a da se njegovo liječenje nastavlja.

Pročitajte još

Ističući kako nije došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja legendarnog golgetera, iz bolnice su rekli da je dobro reagirao na liječenje infekcije dišnih puteva u posljednja 24 sata.

Pele je podijelio saopćenje bolnice na svom nalogu na društvenim mrežama.

“Prijatelji moji, želim da svi budu mirni i pozitivni. Ja sam jak, pun nade i pratim svoje liječenje kao i obično. Želim zahvaliti cijelom timu liječnika i medicinskih sestara na brizi koju primam. Imam puno vjere u Boga i svaka poruka ljubavi koju dobijem od vas iz cijelog svijeta čini me sretnim. To mi daje energiju”, poručio je Pele na društvenim mrežama.

Folha de Sao Paulo, jedna od dobro etabliranih brazilskih novinskih organizacija, objavila je u svojim jučerašnjim vijestima da Pele nije reagirao na kemoterapiju i da je stavljen na palijativnu skrb.

Ranije ove godine otkriveno je da se rak u Peleovom tijelu (82), koji je bio podvrgnut kemoterapiji više od godinu dana, proširio na pluća, jetru i crijeva.