Tenis

Zavirite u avion Novaka Đokovića. Ništa slično niste vidjeli

Teniser Novak Đoković sprema se na osvajanje 94. turnira u karijeri, onoga u Dubaiju, koji počinje u ponedjeljak 27. februara.

FOTO: TWITTER @BREZALEKSANDAR
FOTO: TWITTER @BREZALEKSANDAR

Da bi do tamo stigao udobno i na vrijeme, poznatome tenisaču na raspolaganju je njegov privatni avion.

Samo su rijetki u njega imali priliku i zaviriti i njime se povesti. Jedan od njih je teniser Dušan Lajović koji je objavio nekoliko fotografija iz aviona pa znatiželjna javnost može vidjeti o čemu je riječ.

Privatni mlažnjak, u kojemu Đoković provede oko 200 sati godišnje, proizvod je “NetJetsa”, branda kojim je godinama letio i Roger Federer. Riječ je o jednom od najmodernijih zrakoplova na svijetu.

Opremljen je Wi-Fijem, a u njemu je i kutak sa zabavnim sadržajem. Đoković može gledati filmove i serije s porodicom i prijateljima, ali i uživati ​​u društvenim igrama, koje često igra.

“Sport kojim se bavim uključuje stalna putovanja. Ali tvrtka mi izlazi u susret i uvijek na vrijeme stignem na odredište”, rekao je Đoković za web stranicu tvrtke koja iznajmljuje njegov avion, piše Nova.rs.

Bilo bi ishitreno reći da prvi teniser svijeta svoj uspjeh duguje letu luksuznim privatnim avionom, ali je nedvojbeno da mu to pomaže da na vrijeme i sa što manje stresa stigne na turnir, ne smetajući druge putnike kao ni oni njega, piše Slobodna Dalmacija.

Prihvati notifikacije