Politika

Zahiragić: Tweet je bio previše, ali...

"Iako sam riječima 'lažeš pseto' zapravo citirao novinara (kojeg jako cijenim) Andreja Nikolaidisa, a koji je na takav način prije neki dan odgovorio na potvoru koju je na njegov račun izrekao Dragan Mioković iz 'Njihove stranke' - to me ne amnestira od kritika", rekao je Haris Zahiragić (SDA) nakon što je sinoć uvrijedio Mirsada Čamidžića (Naša stranka) zbog njegovog nastupa na FACE TV-u, javlja N1.

FOTO: HARIS ZAHIRAGIĆ / FACEBOOK
FOTO: HARIS ZAHIRAGIĆ / FACEBOOK

Zahiragić je u sinoćnjem tweetu napisao Čamdžiću, koji je u emisiji kritikovao rad SDA, “Lažeš, pseto b*lijsko”, što je izazvalo negodovanje i reakciju javnosti.

“Iako se kod nas u narodu kaže lažeš kao pas – ipak je sinoćnji tweet bio previše, jer mi ne trebamo biti kao oni.

Dodao sam epitet b*lijski, prije svega radi teške optužbe Čamdžića da je SDA, tobože, stvorila ‘neobegovat’ u Bosni i Hercegovini. A to je veoma opasna teza koju su salonski ljevičari preuzeli od neprijatelja ove države. Mi smo, bez obzira na to šta o tome mislili Čamdžić ili radikalni hercegovački portali, demokratska država i društvo. Balija, u tom smislu, što se mene tiče, označava čovjeka koji se stidi svoga identiteta, porijekla i pripadnosti. Čovjeka, Bošnjaka, koji ima neki autokompleks.

I ima potpuno drugačije značenje kada to kaže Bošnjak Bošnjaku. Nema tu neke dehumanizacije ni islamofobije, kako neki neuvjerljivo tvrde. Uostalom, oni to i promovišu kao svoju vrijednost”, napisao je Zahiragić na svom FB kanalu.

Prihvati notifikacije