Fudbal

Za mjesto selektora Južne Koreje u igri čak 11 kandidata!

Južnokorejski nogometni savez (KFA) intervjuirat će 11 kandidata, uključujući sedam stranih državljana, za izbornika muške reprezentacije, rekao je u utorak visoki dužnosnik, s ciljem da novog šefa zaposli do sredine maja.

FOTO:  EPA-EFE/CLEMENS BILAN
FOTO: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Korejska vrsta je trenutačno bez izbornika nakon što je Nijemac Jurgen Klinsmann (59) dobio otkaz sredinom veljače. Slavni Nijemac nije izdržao ni punih godinu, klupu ove azijske reprezentacije preuzeo 27. februara 2023., a otkaz je dobio 16. februara ove godine, prenosi SK.hr

Chung Hae-sung, šef Odbora za nacionalne momčadi u Korejskom nogometnom savezu (KFA), kazao je kako je prvotni popisa kandidata sa 32 imena smanjen na 11.

“Imat ćemo detaljne razgovore sa 11 kandidata i pokušati imenovati novog trenera početkom ili sredinom maja,” rekao je Chung korejskim novinarima, međutim nije želio otkriti ime niti jednog od kandidata.

Reprezentaciju privremeno vodi Hwang Sun-hong, glavni trener U-23 reprezentacije. Posljednja dva izbornika bili su stranci. Klinsmann je naslijedio Portugalca Paula Benta, koji je vodio Južnu Koreju od kolovoza 2018. do prosinca 2022. predvodivši je do osmine finala na Svjetskom prvenstvu 2022.

“Pokušat ćemo s kandidatima podijeliti viziju KFA-e o tehnikama i filozofiji, a zaposlit ćemo osobu za koju mislimo da će najbolje odgovarati. Razmotrit ćemo koliko kandidat ima uvjerenja u vlastitu filozofiju. Sa stranim kandidatima vidjet ćemo koliko se novi trener može uklopiti u korejsku nogometnu kulturu,” dodao je Chung.

Južna Koreja se trenutačno nalazi na prvom mjestu skupine C drugog kruga azijskih kvalifikacija za SP 2026. godine. Koreja voda sa 10 bodova, Kina ima sedam, Tajland četiri, a Singapur jedan bod. Dvije najbolje ekipe iz skupine plasirat će se u treći krug kvalifikacija za World Cup.

Prihvati notifikacije