IT

WhatsApp bi mogao da dobije nove emodžije, evo kako izgledaju

Popularna aplikacija uskoro bi konačno mogla da dobije emodžije koji se najavljuju još od prošle godine, a tu je i još jedna korisna funkcija koju će cjeniti korisnici grupnih razgovora

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Metin WhatsApp svakom nadogradnjom postaje sve bolji. Aplikacija je nedavno implementirala funkciju Communities, a vrijedno radi i na uvođenju newslettera.

A šta je s ostatkom nas koji samo žele par emodžija i mogućnost dopisivanja s tih pet-šest ljudi s kojima održavamo kontakt? Prema izvještaju sajta Android Police, uskoro bismo mogli dobiti nove emodžije. Prva vijest o dolasku novih slikovnih znakova pronađena je u beti za Android, odnosno buildu 2.23.5.13. Prve vijesti o svježim emodžijima smo, podsjetimo, dobili u decembru prošle godine.

Izvor informacija, poznata stranica WaBetaInfo, navodi da su novi emodžiji vidljivi samo dijelu korisnika prethodne bete 2.23.5.12, koji su mogli da im pristupe putem WhatsApp tastature. Dolazak novih emodžija mnoge korisnike će možda odvratiti od korištenja alternativnih tastatura koje su podržavale nove znakove, piše Tportal.

U svakom slučaju, novi emodžiji bi uskoro mogli postati dostupni baš svima pošto je veoma izvjesno da ih Meta neće predugo zadržati u beti.

Problem sa uvođenjem novih emodžija dolazi zbog različitog vremena ažuriranja operativnog softvera i samog programa, što znači da će novi emodžiji koje podržava sistem biti dostupni prije nego što ih podrži neka aplikacija. To znači da vidljivost novih znakova u nekim slučajevima neće zavisiti od Mete, već od Google-a i Apple-a.

Dok čekamo dolazak novih emodžija, polako možemo da se pripremamo i za dolazak još jedne veoma zanimljive funkcije – samouništavajućih grupnih razgovora. Funkcija radi isto kao ona za nestajuće razgovore jedan-na-jedan, samo za grupe. Trenutno zvanično ime joj je “expiring groups”, ali kao i sve stvari u beti, to bi se moglo promijeniti.

Prihvati notifikacije