Ostalo

Vučić priprema dva sportska "stroja" da se osveti Amerikancima: "Ne jednom, već dva puta!"

Srbija ima nekoliko vrhunskih sportista svjetske klase te se opravdano nada medaljama iz Pariza, ali Vučić je otišao korak dalje.

FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Vučić je u prvi plan isturio Novaka Đokovića, dugogodišnjeg svjetskog broja 1 u tenisu, te Nikolu Jokića koji je nedavno postao MVP po treći put.

Predsjednik Srbije je u prvi plan istakao Jokića zahvaljujući kojem je prema Vučićevim riječima ta zmelja postala najdomintnija odmah iza Amerikanaca.

“Srbija je poslije Amerikanaca najdominantija na svijetu kada je riječ o MVP igračima. Tu su Nijemac Dirk Nowitzki, kao i Steve Nash koji je Kanađanin, a Giannis Antetokounmpo je bio dva puta. Bio je i Kamerunac, Joel Embiid.

“Nema niko više od stranaca, na ponos Srbije. Prosto je nejverovatan čovjek i igrač, nevjerovatna mentalna snaga kao kod Novaka Đokovića, koji je isto ponos Srbije. Mnogo im hvala za sve što rade.”

Još uvijek nije poznato da li će Jokić igrati na Olimpijskim igrama, ali se Vučić svejedno sprema za pobjedu Srbije nad američkim dream timom.

“Ja se nadam, a posebno se spremam za to da pobijedimo američki dream-team. Hjde, da ih pobijedimo ne jednom, nego dva puta. Plašim se Kanađana, plašim se Shaija Gilgeous-Alexander iz Oklhahoma City Thundera.”

Za Đokovića će Igre u Parizu biti možda i posljednja šansa da osvoji zlatnu medalju. Navjeći uspjeh do sada mu je bronzana medalja iz Pekinga 2008. godine.

Jedan od sprskih aduta za medalju je svakako i Damir Mikec, strijelac sportskim i vazdušnim pištoljem kao i Ivana Španović u skoku u dalj.

Podsjećanja radi, Olimpijske igre u Parizu se odražavaju od 26. jula do 11. augusta, a Srbija će imati više od 80 predstavnika u francuskoj prijestolnici.