Ostalo

Vozač taksija pronašao novčanik zvijezde Bayerna. Zauzvrat je dobio sramotnu 'nagradu'

Njemački reprezentativni golman Manuel Neuer (36) i čuvar mreže minhenskog Bayerna, izgubio je novčanik u jednom taksiju, a pošteni vozač na kraju je smjene napravio sve kako bi se isti vratio u ruke vlasnika.

FOTO: 
SASCHA STEINBACH/EPA
FOTO: SASCHA STEINBACH/EPA

Vozač je u novčaniku pronašao adresu Manuela Neuera, Visa Platinum karticu, crnu MasterCard i oko 800 eura gotovine, ispričao je taksist za Bild.

Prvotno se uputio do Neuerove kuće, ali legendarnog golmana nije bilo na adresi. Nakon toga se uputio u Tegernsee gdje Manuel ima imanje, ali ni tamo nije imao sreće. Na kraju došao do njegovog menadžera kojem je vratio novčanik i ostavio svoje kontakt podatke u nadi da će, kao sretni pronalaznik novčanika njemačke zvijezde, biti pošteno nagrađen.

Nakon dvije sedmice na vozačevu kućnu adresu stigao je paket, a u njemu je bio Neuereov dres s potpisom bez poruke i zahvale.

“Nagrada je sprdnja! Imam četvero djece i što da radim s tim dresom?”, kazao je nesretni taksist koji je evidentno očekivao novac od golmana koji godišnje zaradi oko 18 miliona eura, piše Index.

Taksista Hazir S. je čak kontaktirao Bayern kako bi dobio neku odštetu, ali klub ga je ignorirao. Manuel Neuer, pak, nije odgovarao na novinarska pitanja o slučaju.

Prihvati notifikacije