Kultura

Voyage: Nastavit ću sa glumom, u Sarajevu pripremam veliki koncert

Regionalna teen muzička zvijezda, Mihajlo Veruović Voyage okušao se i kao glumac u seriji "U klinču" koja je imala pretpremijeru na 28. SFF-u.

FOTO: VOYAGE/INSTAGRAM
FOTO: VOYAGE/INSTAGRAM

Voyage je rekao da mu ovo nije prvi boravak u Sarajevu, ali jeste kao gost SFF-a.

“Ovo je treći put da sam u Sarajevu. Dolazio sam na svoje turneje muzičke. Ovo je prvi put da sam na nekom filmskom festivalu. Čast mi je da sam u svojoj prvoj ulozi u seriji odmah na ovom festivalu”.

Postigao je ogromnu popularnost, velika je teen zvijezda, a na svom YT kanalu ima milionske preglede.

“Prema statistici sam najslušaniji Srbin u regionu i Balkanu. Nakon Jale i Bube sam treći po slušanosti”, kaže Voyage i dodaje da priprema veliki koncert u Sarajevu.

‘U klinču’ je nova porodična serija, čiju ekipu predvode proslavljeni glumci Branka Katić i Nikola Kojo. Serija će imati 30 epizoda. U seriji Voyage glumi lik Aljoše.

“Bio je kasting za lik Aljoše. Njegove karakteristike su kao i moje. Imamo slične životne priče. Igrao sam više sebe nego Aljošu”, kaže Voyage.

Nikola Kojo, Branka Katić, samo su neki od zvijezda u seriji. Voyage kaže da je neopisivo bilo raditi sa doajenima glumišta.

“Moj performans u seriji su mi pomogli da odigram veliki profesionalci i razbili su mi sve predrasude. Bio sam skeptičan i veliki je to zalogaj. Nikola Kojo mi je mnogo pomogao.”

Na pitanje hoće li nastaviti sa glumom, kaže:

“Da, hoću. ovo je nešto novo u mom životu. Na pretpremijeri sam imao tremu, samo sam gledao reakciju publike”, kazao je za N1 Voyage.

Prihvati notifikacije