Sarajevo

ViK na terenu: Saznajte u kojim sarajevskim ulicama danas neće biti vode

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, radnici KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo danas su na terenu.

FOTO: FACEBOOK / VODOVOD I KANALIZACIJA D.O.O. SARAJEVO
FOTO: FACEBOOK / VODOVOD I KANALIZACIJA D.O.O. SARAJEVO

Danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova u slijedećim ulicama: Hekim Oglu Alipaše, Ferida Srnje, Dolina mira, Mahmuta Mahmutovića, Jošanica gornja, Jošanica donja, Ejuba Delalića, Megara, Čeljigovići, Brajkovac, Bostarići, Zahira Panjete, Krivoglavci, Poljine, Numan-paše Ćuprilića, Senada Poturka Senčija, Aganovića sokak, Mala aleja, Vlakovo i Humačka ploča.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekuje se po okončanju radova u poslijepodnevnim satima.

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na čišćenju i pročepljenju kanala u ulicama: Grbavička, Bolnička, Vilsonovo šetalište.

U sklopu akcije čišćenja lokaliteta Općine Novi Grad, planirano je čišćenje kanala i slivnika na lokalitetu Dobrinja, naselju Alipašino-faza A,B,C, Otoka. Crpanje taložnika vršiće se za potrebe prečistača na Butilama, crpanje septičke jame na lokalitetima: Donja Vogošća, Osik, Semizovac. U trećoj smjeni planirano je čišćenje slivnika u ulicama Zagrebačka i Zvornička.

Prihvati notifikacije