Fudbal

Velež i Sarajevo podijelili bodove u Gabeli

Fudbaleri Veleža i Sarajeva su podijelili bodove u 11. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, a konačan rezultat utakmice bio je 1:1.

FOTO: SANEL KONJHODŽIĆ/SPORT1.BA
FOTO: SANEL KONJHODŽIĆ/SPORT1.BA

Velež je znatno bolje otvorio utakmicu i zaprijetio golu gostiju već u šestoj minuti utakmice, no nakon kombinacije Zajimovića i Ovčine, napadač Rođenih je šutirao pored gola. Četiri minute kasnije Emir Halilović je pogodio stativu gola Muhameda Šahinovića da bi potom Dženan Zajmović imao dvije dobre prilike koje nije uspio realizovati. Sarajevo je prvu šansu imalo u 20. minuti susreta kada je Čatakovićev udarac zaustavio Bogdanović da bi nedugo poslije izblokiran Vršajević.

Uslijedio je period mirnije igre, a u 34. minuti susreta sporna situacija u Gabeli. Dino Hasanović je vukao za dres Nardina Mulahusejnovića, oborio ga u kaznenom prostoru, no sudija Irfan Peljto nije pokazao na bijelu tačku. To je bilo sve u prvom dijelu, pa se na poluvrijeme posljednje utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine prije odlaska na reprezentativnu pauzu, otišlo pri rezultatu 0:0.

Pročitajte još

Oba trenera su na startu drugog dijela izvršili po izmjenu, Armana Džankovića je u redovima domaćih zamijenio Đorđe Pantelić dok je Mirza Mustafić u ekipi Sarajeva ušao u igru umjesto Rijada Kobiljara, a na prvu šansu smo čekali do 53. minute kada je Alen Dejanović uhvatio volej i šutirao pored gola da bi isti igrač nedugo kasnije bio u novoj dobroj prilici, no lopta je otišla pored gola.

Domaći su poveli u 55. minuti susreta. Sve je počelo od Nemanje Tomaševića koji je izgubio loptu na svojoj polovini, ona je potom došla do Alena Dejanovića koji je pronašao Dženana Zajmovića na drugoj strani, a on je neumoljiv ispred gola Muhameda Šahinovića.

Sarajevo je do izjednačenja rezultata stiglo u 75. minuti susreta. Pogriješio je Emir Halilovića, pokušao je iznuditi prekršaj Frane Čirjaka koji ga nije ni dotakao, Irfan Peljto je pustio da se igra nastavi, lopta je u nastavku akcije došla do Ivana Ikića koji je majstorskim udarcem zatresao mrežu Slaviše Bogdanovića.

Posljednje uzbuđenje na utakmici smo vidjeli u 83. minuti utakmice kada je Ovčina pokušao savladati Šahinovića, no njegov pokušaj je otišao pored gola, te je susret u Gabeli okončan remijem, 1:1, piše Sport1.ba.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

Prihvati notifikacije