Sport

Uspjela prva provjera bh. košarkaša na turniru u Estoniji

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je savladala Belgiju na turniru u Estoniji rezultatom 74:68.

FOTO: FACEBOOK/JUSUF NURKIĆ-BOSNIANBEAST23
FOTO: FACEBOOK/JUSUF NURKIĆ-BOSNIANBEAST23

Naša selekcija je utakmicu u Tartuu otvorila sjajno i prvu četvrtinu je riješila u svoju korist rezultatom 20:13. Druga dionica igre je pripala Belgiji, te su izabranici selektora Adisa Bećiragića na poluvrijeme otišli s prednošću od četiri poena (36:32).

Treća četvrtina je pripala našim momcima, te su u posljednjih 10 minuta ušli s prednošću od 56:49. Sredinom posljednje četvrtine naši košarkaši su otišli na plus deset (63:53) i pitanje pobjednika je već tada bilo riješeno, te su mirno priveli susret kraju.

Pročitajte još

Najbolji u redovima naše selekcije je bio Jusuf Nurkić sa 18 poena, 9 skokova i 4 asistencije za 25 minuta na parketu, te je još jednom pokazao zašto je najbolji bosanskohercegovački košarkaš.

BiH je danas igrala u sastavu: Miralem Halilović 14, Jusuf Nurkić 18, Džanan Musa 14, Amar Gegić 5, Edin Atić 3, Sani Čampara 2, Kenan Kamenjaš 7, Aleksandar Lazić 5, Adin Vrabac 4, John Roberson 2, Ajdin Penava i Đorđe Topolović.

Naša reprezentacija će sutra u 16 sati igrati protiv Estonije nakon čega se vraća u Sarajevo, te joj slijedi nastavak priprema pred utakmice kvalifikacija za SP protiv Crne Gore 24. augusta i tri dana kasnije protiv Francuske, nakon čega slijede pripreme za Eurobasket.

Prihvati notifikacije