Fudbal

Uprava Veleža radi sjajan posao: Nakon Oreča potpisao još jedan igrač

Najprije je danas mostarski tim objavio kako je produžio ugovor sa Antom Orečom.

FOTO: FACEBOOK/FK VELEŽ
FOTO: FACEBOOK/FK VELEŽ

Velež je proteklog vikenda u velikom derbiju srušio ekipu Sarajeva, a današnjim vijestima nastavili su iz tabora Rođenih uveseljavati svoje navijače.

Najprije je danas mostarski tim objavio kako je produžio ugovor sa Antom Orečom, a isto je učinjeno i sa iskusnim Nerminom Haskićem.

“U prisustvu člana Upravnog odbora FK Velež Harisa Maksumića danas je u službenim prostorijama kluba potpisan ugovor koji će ovog tridesetčetverogodišnjeg Banovićanina za Rođene vezati do ljeta 2025. godine.”, poručili su iz Veleža.

Nermin Haskić rođen je 27. juna 1989. godine u Banovićima, gdje je u istoimenom fudbalskom klubu i napravio svoje prve fudbalske korake.

Nakon potpisa i igara za FK Sarajevo fudbalska karijera vodila ga je put Poljske, Slovačke, Srbije pa sve do dalekog Japana. Posebno se ističe sezona provedena u ekipi Radničkog iz Niša u kojoj je uspio postići 28 golova te upisati čak 13 asistencija, zasluženo ponijevši laskavu titulu najboljeg strijelca prvenstva Srbije u toj takmičarskoj sezoni.

Crveni dres mostarskih Rođenih oblači po povratku iz japanske Omiya Ardije krajem decembra 2021. godine.

Ovaj ubojiti igrač navalnog reda dres Rođenih nosio je u 66 navrata, postigavši pritom 31 gol uz upisanih 7 asistencija.

Prihvati notifikacije