Region

Ultramaratonci krenuli iz Vukovara za Potočare

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba danas je, jedanaesti put, organiziralo ultramaraton Vukovar-Srebrenica. Ultramaratonci su krenuli s Ovčare u 9 sati, a trčat će 227 kilometara do Potočara.

FOTO: FENA/KADIRA ŠAKIĆ
FOTO: FENA/KADIRA ŠAKIĆ

Ove godine cijelu dionicu trčat će Duško Štrbac, Boban Pantović, Robert Kasumović i Dražen Ćućić. Trkačima s Ovčare pridružit će se na dionici Vukovar-Vinkovci Ivan Galović, Slavko Janjić, Domagoj Šeremet, Ivan Špoljarić, Angel Milišić Zečević, Damir Markota, Kristijan Anđelić, Jasna Pavičić i Katarina Banda.

-Poslaćemo poruku domaćoj i svjetskoj javnosti, a posebno onom malom broju vladajućih ljudi koji odlučuju o našim sudbinama, da se ovakvo zlo koje se desilo u Vukovaru, a završilo genocidom u Srebrenici, više nikada i nikome nigdje ne desi i ne ponovi – izjavio je Feni voditelj XI ultramaratona Vukovar-Srebrenica Ekrem Bećirović. 

Ističe da je to maraton mira posvećen svim nevino stradalim u prethodnom ratu, a posebno žrtvama Vukovara i Srebrenice. Dolazak učesnika ultramaratona u Potočare očekuje se 10. jula oko 12.45 sati.

Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića i Željka Komšića, gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića i gradonačelnicom Grada Sarajeva Benjamine Karić.

Prihvati notifikacije