Svijet

Ukrajinci poslali brutalnu poruku Vladimiru Putinu

Rat u Ukrajini nije ni približno gotov

FOTO: SCREENSHOT/TWITTER
FOTO: SCREENSHOT/TWITTER

Dok se ruski predsjednik Vladimir Putin naslikavao i snimao tijekom svog neplaniranog posjeta simbolu ukrajinskog otpora Mariupolju, što je bilo prvo putovanje čelnika Kremlja na teritorij ukrajinske regije Donbas pod ruskom okupacijom od početka rata, Ukrajinci su na društvenim mrežama objavili video kako bi podsjetili Ruse zašto se ne smiju opustiti i da rat nije ni približno gotov.

Naime, na Twitteru je objavljena snimka operacije mobilnih raketnih sustava postavljenih na kamionet. Na njoj se može vidjeti kako jedan vojnik daje zapovjed za ispaljivanje raketa, da bi nakon toga snimatelj okrenuo kameru prema sebi držeći zatvorenu šaku uperenu prema objektivu.

Izdan nalog za hapšenje Putina

Posjet Putina je uslijedio nakon što je Putin u subotu nenajavljeno otputovao na Krim povodom obilježavanja devete godišnjice ruske aneksije tog poluotoka, i samo dva dana nakon što je Međunarodni kazneni sud (ICC) izdao nalog za hapšenje tog ruskog čelnika.

Mariupolj, koji je u maju pao u ruske ruke nakon jedne od najdužih i najkrvavijih bitaka u ratu, bila je prva velika pobjeda Rusije nakon što nije uspjela zauzeti Kijev te se potom usmjerila na jugoistočnu Ukrajinu.

Putin je helikopterom odletio u Mariupolj, javljaju nove ruske agencije pozivajući se na Kremlj.

Time je Putin došao najbliže prvim linijama sukoba od početka tog rata. Vozeći se automobilom, Putin je obišao nekoliko gradskih četvrti, zaustavljao se i razgovarao sa stanovnicima, piše Net.hr.

Prihvati notifikacije