Život

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za Nedima iz Lukavca

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za prikupljanje sredstava za izgradnju rampe za Nedima Hrvanovića iz Lukavca koji 14 godina živi između četiri zida.

FOTO: POMOZI.BA
FOTO: POMOZI.BA

Za ovog 43-godišnjeg mladića sa cerebralnom paralizom Udruženje Pomozi.ba je u funkciju stavilo broj 17022, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Nedim je paraplegičar, a pri tome još i slabovidan. Od svoje sedme godine živi sa cerebralnom paralizom. O njemu je najviše brinula majka kojoj se navršava godišnjica smrti u avgustu mjesecu, sa suzama u očima ispričao je ovaj dragi i kulturni mladić.

O njemu sada brine isključivo otac koji je i sam narušenog zdravlja. Žive u suterenu u stanu od 24 metara kvadratnih koji prilikom svake kiše poplavi, a Nedim život provodi na podu tog stančića.

Nikada nije išao u školu i samostalno je naučio da čita i piše. Najveći strah mu je šta će se desiti s njim ako ostane i bez oca koji je život posvetio svom Nedimu, a jedino rješenje za njega u ovom trenutku je specijalna rampa koja bi mu omogućila bolji život. Za njenu izgradnju potrebna su sredstva u iznosu od 8.541 KM.

Arhitektonske barijere samo su jedan u moru problema sa kojima se suočava ovaj mladi čovjek kojem su jedini prozor u svijet televizija i internet. Njemu osim poziva na broj 17022, možete pomoći i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Pomozi.ba organizacije, poručili su iz Udruženja.

Prihvati notifikacije