Sport

U subotu prva provjera: Željo u iščekivanju rivala u Evropi, Bašić podcrtao na kojim pozicijama mu trebaju pojačanja

Fudbaleri Željezničara obavili su današnji trening na pomoćnom terenu Grbavice, gdje će trenirati sve do 20. juna kada je planiran put na Zlatibor.

FOTO: ADEM ĆATIĆ / FK ŽELJEZNIČAR
FOTO: ADEM ĆATIĆ / FK ŽELJEZNIČAR

Baš taj dan naši će klubovi saznati rivale u prvom, odnosno drugom pretkolu Konferencijske lige.

Za Željezničar je od presudnog značaja možda i za čitavu narednu sezonu da dobije rivala kojeg bi mogao proći u prvom pretkolu, budući da bi u slučaju ispadanja bila “skuplja pita nego tepsija”, pa je u jednu ruku možda i bolje da u ovim okolnostima tim nije izborio Evropu.

Ipak, trener Nermin Bašić predočio je vrlo ambiciozan plan čelnicima kluba, pa se s optimizmom očekuje početak sezone. Također, s obzirom na nekoliko odlazaka, imat će na raspolaganju otprilike 15-tak hiljada za mjesečne plate potencijalnim pojačanjima. Pa da li će to biti dva igrača s platama od 7,5 hiljada ili petorica s platom od tri hiljade, na treneru je i sportskom direktoru Bekriću da odaberu.

Ono, međutim, što je poznato je da je Bašić odredio nekoliko pozicija gdje mu trebaju novi igrači.

Sutra će naš Željo trenirati u 11:00 sati, a u subotu će odigrati prvi pripremni susret. Protivnik Plavih bit će Famos iz Hrasnice, a utakmice se igra na pomoćnom terenu Grbavice od 17:00 sati.