Fudbal

U srijedu izbor novog Upravnog odbora FK Željezničar

U srijedu, 29. maja, s početkom od 18 sati održat će se sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Željezničar iz Sarajeva, saopštili su iz ovog bosanskohercegovačkog premijerligaša, javlja Anadolu.

Stadion Grbavica
FOTO: FK ŽELJEZNIČAR
Ilustracija

”Na sjednici će biti predstavljan izvještaj o radu Odbora za hitnost, potom izbor novog Upravnog odbora, te izvještaj Radne grupe za postupanje po javnom pozivu za strateško partnerstvo”, naveli su iz tima sa ”Grbavice”, a onda obznanili kako mediji neće moći pratiti Skupštinu FK Željezničar:

Pročitajte još

”Zbog ograničenog prostora Plavog salona, sjednici mogu prisustvovati samo delegati Skupštine, članovi rukovodstva, te administracija kluba. Medijima će materijali biti dostavljeni odmah nakon održavanja sjednice.”

Željezničar, koji je većim dijelom sezone bio u nezavidnom rezultatskom položaju i prijetilo mu je ispadanje iz ”društva najboljih”, sezonu je okončao u sredini tabele, odnosno na šestom mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine, zahvaljujući odličnom finišu šampionata u kojem su pod trenerskom palicom Hajrudina Đurbuzovića ostvarili pet trijumfa i remi.

U posljednjih nekoliko godina ”Željo” je i u lošoj finansijskoj situaciji, ali se u klubu nadaju da će uskoro izaći iz krize i shodno tome vratiti se i u vrh bh. fudbala.