Jet set

Tvorac šest Bešlićevih hitova: Mirko Šenkovski Geronimo najavio veliki projekat

Halid Bešlić je odličnim koncertom oduševio publiku u krcatoj sarajevskoj Zetri.

FOTO: OMOT ALBUMA
FOTO: OMOT ALBUMA

Kolege pjevači i muzičari čestitali su legendarnom pjevaču i njegovim saradnicima na istinskom spektaklu. Ponosni na ovaj koncert mogu biti i autori Halidovih hitova Mirko Šenkovski Geronimo, Nazif Gljiva, DinoMuharemović… I oni su dobili veliki broj čestitki u VIP prostoru dok su uživali u svakoj pjesmi legendenarodne muzike.

Mirko Šenkovski Geronimo nije krio oduševljenje nakon što se na repertoaru našlo čak šest njegovihpjesama: “Ja bez tebe ne mogu da živim”, “Čardak”, “Taman je”, “Romanija”, “Lavanda” i “Sevdah dase dogodi”.

– Publika ih je sve horski ispratila i zaista me ta noć ispunila ponosom i, moram priznati, emocijama.Nisam iskreno ništa manje ni očekivao od Halida i njegovog sjajnog benda i divne sarajevske publike.Nedavno je isto bilo veličanstveno u zagrebačkoj Areni. Moram pohvaliti i organizaciju koncerata i uSarajevu i u Zagrebu koji su bili na vrhunskom nivou, od bine do zvuka i jedne pozitivne atmosferekoju uvijek vuče ta Halidova harizma i dobra i topla energija koja se presijava na publiku. Čestitkesvima, od menadžera do svih izvođača koji su nastupali – kaže Mirko Šenkovski Geronimo.

Vlasnik brojnih hitova, koji je, pored Bešlića, pisao za “Crvenu jabuku”, Hanku Paldum, EnesaBegovića i mnogo drugih pjevača, vratio se obavezama na projektu „Geronimo Music“.

– Na tom projektu radimo već dvije godine i, evo, uskoro izlazi i u fizičkom obliku kao CD, koji je lijepoimati bez obzira što digitalne platforme preuzimaju primat u diskografiji. I na tom projektu ugostiosam sjajne umjetnice i umjetnike i glasove koji su mi na neki način inspiracija.

Ovaj projekat prate Grand produkcija i Croatia Records, a već sljedeći projekat koji smo krenuli raditi povjerio sam Hayat produkciji, a on će takođe biti ispunjen regionalnim zvijezdama. Moj tim i ja vrijedno spremamo nove pjesme i do kraja godine pripremamo još puno iznenađenja o kojima za sada ne bih govorio javno. Samo obećavamo da ćemo ostati na nivou na kojem su nas ljudi već navikli slušati – kaže Šenkovski.

Prihvati notifikacije