Ostalo

Tom Brady se povlači nakon 23 sezone

Brady se nakratko povukao nakon sezone 2021, ali se predomislio i objavom na društvenim mrežama potvrdio da će i u još jednoj sezoni nositi dres Tampa Bay Buccaneersa

FOTO: EPA-EFE/ERIK S. LESSER
FOTO: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Sedmostruki osvajač Super Bowla Tom Brady najavio je povlačenje nakon 23 sezone u profesionalnoj ligi američkog nogometa (NFL), prenosi Anadolija.

Najuspješniji kvoterbek američkog nogometa objavio je u srijedu da se povlači.

“Dobro jutro ljudi. Preći ću odmah na stvar. Povlačim se. Zauvijek. Znam da je prošli put proces bio prilično težak, pa kad sam se jutros probudio, odlučio sam samo pritisnuti snimanje i prvo vas obavijestiti”, rekao je Brady u videu objavljevnom na društvenim mrežama.

Brady se nakratko povukao nakon sezone 2021., ali se i martu 2022. predomislio i objavom na društvenim mrežama potvrdio da će i u još jednoj sezoni nositi dres Tampa Bay Buccaneersa.

Brady je čak 20 od svoje 23 sezone u NFL-u proveo u New England Patriotsima s kojima je osvojio šest naslova prvaka. U proljeće 2020. godine napustio je klub i prešao u Tampa Bay Buccaneerse s kojima je osvojio još jedan naslov.

Tokom svoje karijere, američki kvoterbek je pet puta proglašen MVP-jem Super Bowla, a tri puta je bio najkorisniji igrač NFL-a.