Fudbal

TEŠKO DA ĆE VIŠE RAZMIŠLJATI O FUDBALU: Zvijezda PSG-a i zvanično optužena za silovanje

Achraf Hakimi optužen je za silovanje, otkrili su iz tužiteljstva francuskog Nanterrea za AFP.

FOTO:  EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL
FOTO: EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL

Ni PSG ni Hakimi nisu proteklih dana bili dostupni za komentar optužbi. Hakimiju je zabranjen kontakt s mladom ženom, ali mu je dopušteno napuštanje francuskog teritorija, rekli su u tužiteljstvu.

Medij Le Parisien, koji je prvi otkrio istragu, rekao je da je 24-godišnja žena otišla policiji u nedjelju i navela da ju je Hakimi silovao u svom domu u blizini Pariza u subotu. Le Parisien navodi da mlada žena nije podnijela službenu prijavu, ali je tužiteljstvo svejedno odlučilo istražiti slučaj, prenio je Index.ba.

Pročitajte još

Komunikacija Hakimija i djevojke koja ga je prijavila navodno je krenula 16. januara preko Instagrama. U subotu 25. februara djevojka je trebala otići k njemu u stan, a nogometaš PSG-a poslao joj je Uber. Policiji je izjavila da se njihov susret oteo kontroli. On ju je, prema njenim navodima, ljubio, skinuo i ušao u spolni odnos s njom usprkos njenom opiranju. Djevojka mu se tad navodno othrvala te ga odgurnula i uspjela poslati poruku nekom od prijatelja da dođe po nju.

Nakon što su u javnost procurile optužbe za silovanje, Hakimijeva supruga se odlučila razvesti od njega. Imaju dvoje djece.

Marokanac Hakimi proteklog vikenda nije nastupio u utakmici jer je već neko vrijeme ozlijeđen. Po Transfermarktu vrijedi 70 miliona eura, a PSG ga je doveo iz Intera za 68 miliona prije godinu i pol.

Prihvati notifikacije