Sarajevo

Taman pred izbore: Trojka u Općini Centar puca po šavovima, SDA ih optužuje da ne mogu "meda"

Nakon saopćenja iz Naroda i pravde sa naslovom ” Mandić, Naša stranka i SDP nastavljaju tamo gdje je Ajnadžić stao”, šta se dešava na političkoj sceni, puca li trojka na relaciji NiP i Naša stranka u Špici na TV SA govorio je Jasmin Ademović, predsjedavajući Gradskog vijeća.

FOTO: PRINTSCREEN
FOTO: PRINTSCREEN

Alen Girtl, šef Kluba vijećnika Naše stranke u općinskom vijeću Centar, za Špicu je kazao kako odlično u vijeću sarađuju sa SDP-om, dok Narod i pravda nastupa s pozicije “sile jačega” uzimajući ruke i vijećnike koji i nisu bili njihovi.

Ademović je u emisiji kazao da načelnik Mandić ne radi dobro svoj posao.

– On godinu dana ne radi kako treba, mnoga izborna obećanja nisu ispunjena, a puno smo mu pomogli u kampanji – kazao je Ademović.

Sve to na volej su dočekali iz SDA koji tvrde da Trojka u Općini Centar ne može, što bi se žargonski reklo, “meda”.

– Današnji prekid sjednice Općinskog vijeća Centar zbog nemogućnosti tzv. Trojke da uopšte usvoji dnevni red, ali i zbog napuštanja sjednice od strane vijećnika NIP-a, konačna je potvrda da Trojka u Centru ne postoji. Iz faze potpune nekomunikacije danas su stranke tzv. Trojke prešle u fazu pokušaja međusobnog izbacivanja iz općinskih komisija što se oslikava u namjeri NIP-a da smijeni kadrove Naše stranke i postavi svoje, navodi se u saopćenju SDA Centar.

Klub SDA u Općinskom vijeću Centar sve vrijeme ovog mandata glasa principijelno i moralno te podržava sve prijedloge od interesa za građane, ali istovremeno nema kapacitete ni obavezu da pokrije sve pukotine vladajuće koalicije i da im svojim rukama čuva većinu. SDA će podržati svaki dobar prijedlog i inicijativu, ali nikada neće biti talac političkih obračuna između drugih stranaka – stoji u saopćenju

Prihvati notifikacije