Tenis

Swiatek osvojila i Rim!

Iga Swiatek je poslije Madrida osvojila i turnir u Rimu.

FOTO: X- @WTA
FOTO: X- @WTA

Poljakinja je odigrala još jedan sjajan meč te je u finalu turnira u Rimu slavila protiv Ruskinje Aryne Sabalenke sa 2:0 po setovima 6:2, 6:3.

Bio je to duel trenutno dvije najbolje rangirane teniserke svijeta, koje su nedavno odmjerile snage i u finalu turnira u Madridu, kada je Iga isto slavila, tada u tri seta.

Ovoga puta, Swiatek je bila sjajna u prvom setu, već u trećem gemu oduzela je servis Sabalenki, potom je do kraja seta učinila to još jednom za ubjedljivih 6:2.

Mogla je Sabalenka već na startu drugog seta da napravi brejk, ali je Iga tada imala spreman odgovor. Spasila je i dvije vezane brejk lopte, potom još tri. Imala je Sabalenka priliku i u četvrtom gemu, ponovo je vodila sa 40:15 na servis rivalke, ponovo je Iga spasila dvije vezane brejk prilike.

I kad već sve te prilike Sabalenka nije iskoristila, stigla je kazna. Iga je u sedmom gemu došla do prve brejk lopte i odmah je iskoristila. Zatim je i potvrdila brejk na svoj servis i povela sa 5:3.

I već u narednom gemu Swiatek je riješila da okonča posao. Stigla je do meč lopte, a iskoristila je drugu za pobjedu i trofej u Vječnom gradu – 6:3.