Fudbal

Svečana večera delegacija FK Željezničar i turskog Konyaspora

U hotelu Hills održano je druženje i svečana večera delegacija FK Željezničar i turskog Konyaspora, a povodom odigravanja sutrašnje prijateljske utakmice i osnaživanja odnosa Željezničara s jednim od najboljih turskih klubova u posljednjih nekoliko godina.

FOTO: FK ŽELJEZNIČAR/FACEBOOK
FOTO: FK ŽELJEZNIČAR/FACEBOOK

Respektabilnu delegaciju Konyaspora od 150 ljudi su između ostalih činili: Fatih Ozgokcen, predsjednik Konyaspora, Nuh Kaygisiz, potpredsjednik Konyaspora, Ahmet Sorgun, poslanik u Skupštini Turske, Ercan Uslu, generalni sekretar grada Konya i počasni konzul BiH u Kony, Hacı Ahmet Ozdemir, poslanik u Skupštini Turske, Adis Alagić, ambasador BiH u Ankari, Muhamed Sorgun, direktor turističke zajednice grada Konya i drugi članovi rukovodstva grada Konye i Konyaspora.

Prisutnima su se obratili predsjednik FK Željezničar Edis Kovačević, predsjednik Konyaspora Fatih Ozgokcen te načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović.

Kovačević i Tanović su poželjeli dobrodošlicu gostima iz Konye uz želje da se saradnja između dva kluba podigne na još viši nivo.

Ozgokcen je kazao kako se osjećaju kao kod svoje kuće jer BiH za Tursku ima poseban značaj i posebnu važnost, te da Konyaspor ima dobru saradnju sa Željom.

Prijateljska utakmica između Željezničara i Konyaspora igra se u utorak na Grbavici s početkom od 18 sati.

Prihvati notifikacije