Ostalo

Sve spremno za 21. Memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović”

U Sarajevu će se u nedjelju, 3. decembra, u 17 sati održati tradicionalni, 21. Memorijalni kickboxing turnir "Braća Bašović", u znak sjećanja na Behudina i Bidu Bašovića, pionire borilačkog sporta u BiH.

Memorijal Braća Bašović
FOTO: BOSNAINFO

Na današnjoj konferenciji za medije, koja je održana na Ilidži, prisutnim su se obratili Džemko Bašović, Nermin Bašović, Asmar Imamović (trener Balkan Konjic), te Nuh Hebibović, Harun Sinanović i Rijad Hadrović (KBA Ilidža). Press konferenciju je vodio Muhamed Bikić.

Memorijal Braća Bašović
FOTO: BOSNAINFO

-Hvala svima koji nam na svoj način pomažu da već 21 godinu održavamo Memorijalni kickboxing turnir “Braća Bašović” i na taj način nastavljamo tradiciju koja traje duže od dvije decenije. Behudin i Bido Bašović su bili veliki sportisti i ljudi velikog srca, a kao pioniri borilačkog sporta u BiH dali su veliki doprinos afirmaciji kickboxinga. Ovaj turnir je način da njihova sportska djela sačuvamo od zaborava. Naravno, to ne bi mogli uraditi bez pokrovitelja i prijatelja projekta: Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo i hotela President. Posebno hvala medijima koji informišu javnost o ovoj manifestaciji i na najbolji način čuvaju od zaborava lik i djela Behudina i Bide Bašovića – rekao je Džemko Bašović u ime organizatora, te se posebno zahvalio Muhamedu Bikiću.

Prihvati notifikacije