Magazin

Svadba je trajala sedam dana: Kćerka sultana od Bruneja udala se za prvog rođaka

Vjenčanje je održano u luksuznoj kraljevskoj palati njenog oca, a izabranik je sin sultanovog brata, princa Jeferija Bolkiaha

FOTO: PRINCE ABDUL MATEEN/INSTAGRAM
FOTO: PRINCE ABDUL MATEEN/INSTAGRAM

Princeza Azemah, kćerka sultana od Bruneja, koji je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, udala se za svog prvog rođaka, princa Bahara ibni Jeferi Bolkijaha na raskošnoj ceremoniji koja je trajala sedam dana.

Vjenčanje je održano u luksuznoj kraljevskoj palati njenog oca, a izabranik je sin sultanovog brata, princa Jefrija Bolkiaha, prenosi People. Vjenčanje princeze Azemah trajalo je sedam dana, održano je nekoliko svečanosti, a procjenuje se da je njena porodica iskeširala milione za mezimicu.

Princeza Azemah ima 38 godina i osmo je dijete moćnog sultana. Hasanal Bolkijah je i “glavni vođa islamske vjere”, ujedno i premijer, ministar finansija, spoljnih poslova i trgovine, nadzornik policije, ministar obrane i zapovjednik oružanih snaga u svojoj državi.

Njegovo se bogatstvo procjenjuje na 27,7 milijardi dolara što ga čini jednim od najbogatijih vladara na svijetu.

O porodici sultana od Bruneja pisalo se i u oktobru 2020. godine, kad je preminuo njegov sin – holivudski producent princ Azim od Bruneja, koji je tad imao 38 godina i bio četvrti u liniji nasljeđivanja.

Iako porodica nije zvanično objavila uzrok njegove smrti, poznato je da se dugi niz godina borio s rakom jetre.

Prihvati notifikacije