Magazin

Sud u Istri donio odluku: Koncert u Puli sa narodnjacima neće biti održan

Gradonačelnik Pule, Filip Zoričić, nedavno je zabranio nastupe Ane Bekute, Zorane Mićanović, Duška Kuliša i Dragana Kojića Kebe u ovom gradu, a potom se u cijeli slučaj umiješao tamošnji sud.

FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER

Firma koja organizator otkazanog koncerta, podnijela je tužbu Trgovačkom sudu protiv Pula sporta, dvorane gdje je trebalo da se održi pomenuti nastup, a nakon što se spekulisalo o mogućem preokretu, to se ipak neće desiti.

Naime, koncert narodne muzike u Sportskom centru se ipak neće održati, odlučio je Trgovački sud u Pazinu, odnosno sudija Damir Rabar.

Keba se nedavno oglasio i otkrio da je smiren povodom cele situacije.

– Ne osjećam nikakav nemir povodom svih tih dešavanja oko koncerta u Puli. Taj čovjek koji je donio tu nerazumnu odluku, nije sam u toj priči. Kako se kaže: “Pada snijeg da pokrije brijeg, ali i da zvijer otkrije trag”. Otkriće se svi oni koji i te kako stoje zajedno u dogovoru sa njim. Šta misle da će dobiti sa time to je njihova stvar, lično mislim da gube – istakao je Dragan Kojić Keba, piše Glas Istre.

– Pozdravio bih sve one širom Hrvatske, ima ih na hiljade i hiljade, a znam sigurno da i te kako vole moju i Aninu pjesmu. Na kraju sa zadovoljstvom da dodam da živim u zemlji Srbiji, koja nikada neće pribjegavati takvim mjerama zabrane muzike i razmjene kulture ikakve uopšte. Toliko – dodao je.

Prihvati notifikacije