Region

Stiže drastičan pad temperature, ali ne samo to - PROMJENA VREMENA BIĆE DRASTIČNA

Nakon dužeg razdoblja vrućih dana, danas u Hrvatsku stiže zamjetnija promjena vremena koju će obilježiti pad temperature zraka, kiša i grmljavina.

FOTO:
FOTO:

U vremenskoj prognozi HRT-a ističe se da promjena stiže sa sjeverozapada s hladnom frontom. Četvrtak će na istoku Hrvatske početi sunčano, ali postupno će stizati oblaci, a prema večeri na zapadu i pljuskovi s grmljavinom.

U noći na petak moguće je grmljavinsko nevrijeme, pa bi mjestimice mogla pasti znatna količina kiše. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Danas kiša i pljuskovi s grmljavinom

Kiša i pljuskovi s grmljavinom već bi danas popodne mogli zahvatiti sjever središnje Hrvatske, zatim se i postupno širiti. Lokalno bi moglo biti i obilnih padalina. Kraćih sunčanih razdoblja bit će većinom prijepodne. Oblaci će pristizati i nad zapad zemlje, a u drugom dijelu dana i pljuskovi s grmljavinom. Već popodne mogući su u Istri i Gorskom kotaru, a navečer i drugdje. Lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme.

Umjerena bura jačat će potkraj dana, te mjestimice imati i olujne udare, a popodne će prolazno okrenuti na sjeverozapadni vjetar. Četvrtak će u Dalmaciji proteći većinom sunčano. Ujutro će puhati umjerena bura, a popodne sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. U noći na sjeveru ponovno bura u jačanju. Danju će biti vruće uz temperaturu od 30 do 32 stupnja.

Slično i na jugu, prevladavat će sunčano te danju i dalje vruće uz temperaturu iznad 30 stupnjeva. Nakon jutarnje umjerene bure popodne će zapuhati vjetar s mora.

Prihvati notifikacije