Magazin

Stigla joj kazna za parkiranje od 6 miliona eura pa se našalila: Može li gotovinom? 

FOTO: ILUSTRACIJA/PIXABAY
FOTO: ILUSTRACIJA/PIXABAY

Žena iz Grčke vjerovatno je “dobitnica” najskuplje kazne za parkiranje na svijetu. Naime, općina otoka Rodosa tražila je od nje da plati nevjerovatnih 6,648,444 eura za prekršaj povezan s parkiranjem. 

O incidentu su prije nekoliko dana izvijestile lokalne novine Rodiaki. Račun za isplatu više miliona eura ženi je uručen u junu. Kad je otvorila kovertu i vidjela kaznu skoro se onesvijestila. 

“Mogu li platiti gotovinom?” 

Sutradan je žena otišla u općinu kako bi platila kaznu. Tamo je radnici pokazala parkirnu kartu i rekla da neće moći platiti kreditnom karticom pa da bi htjela platiti gotovinom. 

Ovo je bila šala koja se odnosila na napomenu da se sve kazne veće od 100 eura moraju platiti karticom. Zaposlenik banke je bio zapanjen iznosom te je odmah uvjerio ženu da se radi o greški, poštedivši je 6,6 miliona eura, prenosi Index. 

Službenici nisu bili sigurni kako je račun s ogromnom cifrom završio u ženinom poštanskom sandučiću, ali ona je sigurno odahnula jednom kada je saznala da se radilo o nečijoj nesmotrenosti, a ne o pravoj kazni. 

Prihvati notifikacije