Region

Srbin o filmu Oluja: Jesu li prikazali kako zločinac Arkan otima ljude?

Uskoro izlazi film Oluja redatelja Miloša Radunovića, a društvene mreže prepune su reakcija.

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE
FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE

Dok neki smatraju da će se napokon prikazati stvarni događaji iz avgusta 1995. godine, mnogi se pitaju hoće li to baš biti tako i je li riječ o novoj Vučićevoj propagandi.

Jedna od objava koja je posljednjih dana privukla najviše pažnje je ona srpskog blogera Libkonza zbog koje mu, kaže, stalno dolaze prijetnje.

“RTS javlja da je snimljen film o Oluji. Da li je u početku filma prikazan Šešelj dok drži miting u Kninu i govori Srbima kako ne trebaju prihvatiti plan Z4? Je li prikazana srpska policija koja po naređenju srpskih vlasti brani nesretnom narodu da uđe u Srbiju?

Ima li scena gdje građani Srbije nesretnom narodu prodaju običnu vodu po cijeni od 10 maraka za litar? Ima li scena zlikovca Arkana koji otima nesretne ljude i šalje ih u Erdut? Ima li što o planu Z4? O Jasušiju Akašiju koji je MOLIO srpske lidere da ga prihvate?

Srbija se nije suočila s bliskom prošlošću po ni jednom pitanju. Srbija nije naučila ništa ni iz jednog poraza. Srbija nije popisala svoje žrtve. Srbija nije liječila svoje rane. Srbija nije razumjela tuđe rane. Zato Srbija luta. Srbija se boji suočiti s realnošću. Živimo u mržnji”, napisao je tviteraš.

Uslijedile su, kaže, brojne prijetnje te je morao blokirati stotine tviteraša.

“Preko 2000 lajkova (hvala) za 24 sata, ali više uvreda u jednom danu nego za 10 godina na tviteru. Stotinjak blokiranih. Mnogo teško pada suočavanje s istinom”, napisao je.

Prihvati notifikacije