Fudbal

Nakon pobjede selektor Engleske govorio o "Zmajevima": "Imali smo protivnika koji je..."

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je na “St. James Parku” u Newcastleu poražena od reprezentacije Engleske.

FOTO: EPA-EFE/ANDY RAIN
FOTO: EPA-EFE/ANDY RAIN

Nakon utakmice izjavu za Channel 4 dao je selektor reprezentacije Engleske, Gareth Southgate.

“Imali smo protivnika koji je bio uporan i odlučan tako da je bio dobar tempo utakmice. Bio je to dobar ispit. Morali smo biti strpljivi. Na kraju je rezultat pokazao omjer snaga na terenu”, rekao je Southgate dodavši:

Jednom kada slomite otpor, dolazi samopouzdanje, a mi smo počeli s ekipom bez puno nastupa na terenu, uvijek je postojala šansa za loš start. I Palmer i Eze bili su jako dobri. Igrali su slobodno. Sretan sam”, prenio je SC SPort.

Pročitajte još

Southghate se osvrnuo i na ostavljanje Harryja Kanea na klupi od početka utakmice.

Naš plan je bio pola sata danas za Kanea i on će početi u petak. Trenirao je cijele sedmice. Izgleda da je u dobroj formi. Prošli smo zadnjih nekoliko dana bez većih problema. To je važno. Trebali smo prebroditi ove utakmice kako bismo imali jasniju sliku. Dečki koji su bili na rehabilitaciji dobro su napredovali”, rekao je Southgate, dodavši da će imati slatkih muka oko odabira početnih 11 za okršaj sa Srbijom na otvaranju EURO-a, ali da je zadovoljan.

Engleska u petak, 7. juna, igra novi prijateljski susret protiv Islanda, a onda će na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj odmjeriti snage sa Danskom, Slovenijom i Srbijom.