IT

Sony se opet žali na Microsoftove akvizicije, okomili su se na Starfield i The Elder Scrolls

Sony se još uvijek bori protiv Microsoftovog pokušaja kupnje Activision Blizzarda.

FOTO: TWITCH
FOTO: TWITCH

Ovaj put se nije spominjao samo Call of Duty, već i dugoiščekivani naslovi poput Starfielda i The Elder Scrollsa.

Vjerujemo da dosta vas zna kako Microsoft trenutno pokušava dovršiti kupnju Activision Blizzarda.

Već dugo vremena im probleme zadaje Sony, koji smatra da bi tako velika kupnja dovela do manjka konkurencije u industriji. Sad tvorci PlayStationa kao argument koriste Microsoftovu kupnju Bethesde, na temelju koje posjeduju The Elder Scrolls serijal i nadolazeći Starfield.

Naime, Sony je poslao svježe sročenu izjavu Upravi za konkurenciju i tržišta u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ponovno govore da se Microsoftu ne može vjerovati kad kažu da će Activision Blizzard igre, poput Call of Dutyja, ostati na drugim konzolama. Kao jedan od argumenata se koriste izjave koje je Microsoft dao u vezi Bethesdinih igara i njihove ekskluzivnosti.

Sony navodi kako je Microsoft ulagačima izjavio da nemaju namjeru povući sav Bethesda sadržaj s konkurentnih platformi – a onda je šef Xboxa, Phil Spencer, rekao kako je cilj kod akvizicije Bethesde bila “dostava sjajnih ekskluzivnih igara.” Nadodaju kako je Spencer kasnije potvrdio da će dugo iščekivani novi naslovi, kao što su The Elder Scrolls i Starfield, biti konzolaške ekskluzive za Xbox Series X i S.

U nastavku izjave, Sony govori kako bi se kupnja Activision Blizzarda ili trebala zabraniti ili proći kroz strukturalne promjene.

Također su “jako skeptični” oko toga da se može doći do dogovora s Microsoftom. Još više toga su spomenuli u cijeloj izjavi (dokument od 13 stranica), poput toga da bi Microsoftova akvizicija zapravo uništila Playstationov model zarade kroz pretplate, piše HCL.

Prihvati notifikacije