Fudbal

ŠOKANTNE INFORMACIJE Džeko kumovao odlasku Peteva i kakve veze sa svim ima Safet Sušić i njegov transfer u PSG

Ivaylo Petev nije više selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na klupi Zmajeva naslijedio ga je Faruk Hadžibegić.

FOTO: NFSBIH
FOTO: NFSBIH

Bugarinu je zadnjim danom 2022. godine istekao ugovor sa Fudbalskim savezom BiH, koji nije produžen, a iz bh. kuće fudbala su ekspresno reagovali i pronašli mu nasljednika. Vico Zeljković, predsjednik FSBiH na Hadžibegićevom predstavljanju kazao je kako je potrebna nova energija, te da zbog toga ugovor sa Bugarinom nije produžen.

No, šokantni natpisi stižu od medija iz Banja Luke.

Srpskainfo, pozivajući se na “informacije iz tabora Zmajeva”, navodi da je odlasku Peteva kumovalo to što se za spisak i sastavljanje startnog tima konsultovao sa kapitenom bh. tima Edinom Džekom! Iako su mnogi mediji prezentovali da je bugarski stručnjak na klupi reprezentacije BiH Ivaylo Petev smijenjen, njemu je istekao dvogodišnji ugovor sa Savezom, koji nije produžen, a povjerenje je dobio Faruk Hadžibegić.

Prema informacijama iz tabora Zmajeva, tome je najviše kumovala činjenica da se oko svakog spiska reprezentacije, ali i samog stavljanja u protokol imena igrača za utakmice, Bugarin konsultovao samo s kapitenom Edinom Džekom (36), koji se prvi oglasio i stao u njegovu zaštitu, kada je bilo već poznato da mu ugovor neće biti produžen – piše Srpskainfo, podsjećajući na Mundijal odigran davne 1982. godine:

Zbog ovakvih i sličnih stvari reprezentacija Jugoslavije je na Svjetskom prvenstvu u Španiji doživjela potop, a nakon tog Mundijala pojavila se priča da su reprezentativci bili jedni drugima menadžeri i dogovarali prelazak u klubove (primjer Safeta Sušića i Paris Saint-Germain).

Džeko je u nekolio navrata hvalio Peteva, čak i u situacijama kada je veći dio javnosti i navijača bilo protiv bugarskog trenera, odnosno katastrofalnih rezultata koje je bilježio na klupi Zmajeva, piše Faktor.

Prihvati notifikacije