Magazin

Smije li pas popiti morsku vodu? Evo što kažu veterinari 

FOTO: PIXABAY
FOTO: PIXABAY

Morske radosti jednako su privlačne nama kao i našim ljubimcima, ali nekoliko je stvari na koje morate paziti prilikom odlaska na plažu sa psom, a ispijanje morske vode jedna je od njih. 

Veterinari su za portal Global Animal otkrili kako su slučajevi trovanja u moru prilično česti u ljetnim mjesecima i mogu biti ozbiljni. 

Koji su simptomi i opasnosti? 

Neki od simptoma trovanja uključuju povraćanje, proljev, letargiju, lelujavo hodanje, pretjeranu žeđ ili učestalo mokrenje te tremore i napade. 

Osim što morate pripaziti da vaš pas ne pije morsku vodu u velikim količinama, neke od potencijalnih opasnosti od trovanja mogu se nalaziti u posudama za led ili malim spužvastim lopticama koje se napune morskom vodom. 

Kako spriječiti trovanje? 

Prilikom odlaska na plažu, obavezno ponesite posudicu za vodu i imajte na umu kako pojačana aktivnost psa vodi do pojačanog gubitka vode u njegovom organizmu. 

Ako nemaju izvor vode, psi će početi piti morsku vodu te povećanu količinu svježe vode nakon što se vrate kući, što može dovesti do potencijalnog oticanja mozga, piše Index. 

Ako se desi najgore, vaša brza reakcija je od ključne važnosti. Što prije potražite pomoć veterinara, prognoza će biti bolja. Ali, najbolji način prevencije jest da vašem psu osigurate izvor pitke vode u svakom trenutku. 

Prihvati notifikacije