Magazin

Slasna delicija: Raffaello kuglice s jagodama

S ovim receptom ne možete pogriješiti, jer svi znamo da su jagode i bijela čokolada uvijek dobra kombinacija.

FOTO: PRINTSCREEN/YT/RECEPTI INDEX.HR
FOTO: PRINTSCREEN/YT/RECEPTI INDEX.HR

Priprema

1. Jagode operite, očistite i nasjeckajte na sitne komadiće.

2. Na srednje jakoj vatri zagrijte vrhnje za kuhanje do vrenja pa prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.

3. Umiješajte kokosovo brašno i krem sir, te sjedinite sastojke i pokrijte plastičnom folijom. Smjesu stavite u frižider na 1 sat.

4. Čajnom kašikom zagrabite smjesu, spljoštite je i u sredinu stavite komadić jagode. Rukama oblikujte kuglicu pa uvaljajte u kokosovo brašno.

5. Kuglice stavite u frižider, te ih izvadite 10 minuta prije posluživanja kako bi omekšale.

Napomena

Poželjno je da su jagode ohlađene kako ne bi puštale sok prilikom oblikovanja. Umjesto jagoda, možete koristiti i drugo voće (maline, borovnice, kupine).