Košarka

SKANDAL U SRBIJI Igrač Partizana šakom udario igrača Zvezde i nanio mu ozbiljnu povredu glave (FOTO)

"James Nunnaly udario je pesnicom u glavu Stefana Lazarevića u hodniku ispred svlačionica u Areni", objavio je Meridian sport, a potvrdila Crvena zvezda.

FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ/RINGIER
FOTO: A. DIMITRIJEVIĆ/RINGIER
Arhiv

“Prilikom smjene ekipa na šuterskom treningu, igrači su se mimoilazili. U razmjeni riječi Lazarević je pitao Nunnalyja zašto ga je davio na prethodnom meču, da bi Amerikanac ‘odgovorio’ pesnicom u glavu“, piše Meridian sport.

Malo nakon incidenta, Košarkaši klub Crvena zvezda objavio je saopštenje i fotografiju Lazarevićeve povrede.

FOTO: FOTO: SPORT KLUB – CRVENA ZVEZDA
FOTO: FOTO: SPORT KLUB – CRVENA ZVEZDA

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost da je u nedjelju u prijepodnevnim časovima, igrač našeg prvog tima Stefan Lazarević zadobio povrede koje se karakterišu kao „teške tjelesne povrede“ nakon fizičkog napada od strane igrača KK Partizan Jamesa Nunnalyja.

Incident se dogodio pre početka prijepodnevnog treninga našeg tima u Beogradskoj Areni, a tom prilikom Stefan Lazarević je zadobio povrede koje možete vidjeti u slikama u prilogu ispod teksta.

KK Crvena zvezda najoštrije osuđuje ovaj akt, a zbog težine povrede očekujemo reakciju MUP koji u ovim trenucima uzima izjave i vrši uviđaj, ali i pravosudnih organa i sudova, jer se ovo djelo po Krivičnom Zakonu Republike Srbije vodi kao „nanošenje teških tjelesnih povreda“.

Takođe, očekujemo i hitnu reakciju ABA lige na incident koji je nezabilježen u historiji ove lige i sa ovakvim posljedicama. KK Crvena zvezda Meridianbet upozoravao je na detalje sa prethodnih utakmica koji nisu sankcionisani od strane sudija tokom mečeva, ali i disciplinskih organa lige naknadno, a jedan od tih detalja je udaranje i davljenje Jamesa Nunnalyja na utakmici broj 2 upravo na našem igraču Stefanu Lazareviću.

Ovaj napad prevazilaze sve granice sporta i normalnog, i očekujemo hitne reakcije svih odgovornih!

KK Crevna zvezda Meridianbet je hitno već podnio disciplinsku prijavu nadležnim organima ABA lige, sportskom direktoru Miliji Vojinoviću, kao i disciplinskom sudiji i ostalim organima lige!

Očekujemo da igrač KK Partizan James Nunnaly bude diskvalifikovan i privremeno udaljen iz takmičenja. U suprotnom ta utakmica ne može i neće biti regularna, i ne može se osigurati bezbjednost u utakmici i svih aktera iste od težih incidenata.”, poručili su iz Crvene Zvezde.