Košarka

Skandal: Policajci dijelili fotografije Bryantovih posmrtnih ostataka i smijali se

Vanessa Bryant, supruga jednog od najboljih košarkaša svih vremena Kobeja, ne prestaje da plače ni dvije godine kasnije.

FOTO: EPA/ETTIENE LAURENT
FOTO: EPA/ETTIENE LAURENT

Advokat koji zastupa Vanessu saopštio je na sudu u Los Angelesu da su policajci pod nadležnosti šerifa u LA i vatrogasci otišli na mjesto nesreće januara 2020. godine, a onda to slikali.

Ipak, nije to urađeno zbog dokumentovanja i analize zbog čega je pao helikopter u kome je bio Kobe Bryant, njegova kćerka i još sedmoro drugih, već su to uradili “da bi se smijali“ i da bi “tračali“.

Lewis Lee, advokat udovice Bryant, iznio je odbranu na sudu koja govori o uzurpiranju privatnosti jer su navodno zamjenik šerifa i kapetan vatrogasaca fotografisali mjesto nesreće, a to nije imalo zvaničnu upotrebu u institucijama koje predstavljaju.

“Oni su dijelili fotografije dok su igrali videoigrice. Dijelili su to ljudima koji nisu imali nijedan razlog da vide te fotografije”, naveo je advokat rekavši da su se na fotografijama mogla vidjeli unakažena tijela, udovi u krupnom planu i spaljeni dijelovi tijela, nakon čega je nastavio:

“Taj 26. januar 2020. godine je bio najgori dan u životu Vanesse. Policija je to učinila još gorim, sipali su so na otvorenu ranu i trljali je.”

Nakon toga, advokat je pustio sigurnosne snimke kako policajci piju i pokazuju fotografije konobaru, koji, kako se navodi “skreće pogled”. Pretpostavlja se da su fotografije pokazane velikom broju ljudi, navodeći brojku da ih je bilo više od 30.

Podsjetimo, u helikopterskoj nesreći nadomak Los Angelesa uz Bryante su poginuli John Altobelli, njegova supruga Keri i kćerka Alyssa, Christina Mauser, Sarah Chester i njena kćerka Payton te pilot Ara Zobayan za kojeg se ustanovilo i da je kriv za ovu veliku tragediju koja je potresla svijet prije dvije godine.

Prihvati notifikacije