BiH

Sjednica Vijeća ministara BiH: Danas rasprava o novčanim naknadama za zaposlene u institucijama BiH

Vijeće ministara BiH će na današnjoj sjednici razmatrati Nacrt dokumenta okvirnog budžeta institucija BiH za period 2023-2025. godine. Razmatrat će i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ombudsmanu za ljudska prava BiH.

FOTO: FENA
FOTO: FENA

Na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, na dnevnom redu je Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o visini novčane naknade zaposlenim u institucijama BiH za ishranu tokom rada, kao i Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prevoz na posao i prevoz s posla u institucijama BiH.

Pred ministrima će se, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, naći i Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata, ogrevnog drveta i proizvoda od drveta.

Na obimnom dnevnom redu su i informacija o dosadašnjim aktivnostima u vezi sa učešćem BiH u Programu EU za jedinstveno tržište (Single Market Programme), te Prijedlog sveobuhvatne strategije upravljanja javnim finansijama u BiH za period 2021-2025. godine.

Sjednica će biti održana u zgradi institucija BiH sa početkom u 10:00 sati.

Prihvati notifikacije