Fudbal

Senzacionalan preokret u priči oko transfera Edina Džeke: Ni Real, ni Juventus, u igru se uključio treći klub

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko nalazi se na izlaznim vratima Intera.

edin dzeko
FOTO: MATTEO BAZZI/EPA

Kako već neko vrijeme pišu inostrani mediji, Džeko bi u ovom prelaznom roku mogao napustiti Inter, a za njegovo dovođenje zainteresovano je više klubova.

Prvi su interesovanje izrazili Real Madrid i Juventus, a kako danas pišu italijanski mediji u utrku se uključio i Napoli.

Naime, kako piše italijanski list La Republika, Napoli želi Džeku. S obzirom na to da je situacija s Viktorom Osimhenom u nedoumici, jer De Laurentis procjenjuje napadača na 100 miliona evra i postoji interes Manchester Uniteda i Newcastlea, trener Napolija Luciano Spaletti od uprave traži da mu obezbijede još jednog napadača umjesto Andre Petanje. San trenera je Edin Džeko, 36-godišnji bh. internacionalac kojeg prati i Juventus i koji bi ga rado upario sa Dušanom Vlahovićem, ali as u rukavu Napolija bio bi taj što bi Edin mogao ponovo da se udruži sa bivšim trenerom Spaletijem, piše La Republika, pa nastavlja:

Napoli želi smjenu, rade na dovođenju mladih igrača, ali Edin Džeko bi bio iznimka i pouzdan igrač koji bi mogao da nadomjesti eventualni odlazak Osimhena” – stoji u tekstu italijanskog lista.

Prihvati notifikacije